struna tražilica

image shadow

revizijski program

definicija
 

dio revizijske dokumentacije pohranjen u tekuće registre koji se sastoji od popisa svih revizijskih postupaka potrebnih za ostvarenje plana revizije

vrela
kontekst
 
Revizor može koristiti standardne revizijske programe ili revizijske kontrolne liste za dovršenost poslova, prilagođene prema potrebama kako bi se odrazile određene okolnosti angažmana.
vrela
istoznačnice
 

dopušteni naziv: program revizije

istovrijednice
 

engleski: audit program

napomena
 
U praksi se pojavljuje više revizijskih programa koji čine sastavne dijelove cjelovita programa i pripremaju se za svaki pojedini ciklus te s njim povezane račune glavne knjige. U tome se kontekstu može govoriti, primjerice, o programu revizije dugotrajne materijalne imovine ili zaliha. Osim popisa svih potrebnih revizijskih postupaka koje revizor mora obaviti, program revizije za svaki pojedini ciklus obično sadržava još neke bitne elemente: vezne oznake s radnim spisima koji sadržavaju dokaz o tome da su odgovarajući revizijski postupci iz programa primijenjeni, inicijale revizora koji provodi revizijske postupke iz programa te datum provedbe revizijskih postupaka. Osim tijekom eksterne revizije programi revizije upotrebljavaju se i tijekom interne revizije.
razredba
 

polje: ekonomija
grana: računovodstvo
projekt: Izgradnja hrvatskoga računovodstvenoga nazivlja