struna tražilica

image shadow

Hrvatski standardi financijskoga izvještavanja

ime
definicija
 

nacionalni računovodstveni standardi koji čine temelj za sastavljanje i objavu financijskih izvještaja mikropoduzetnika, malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj

vrela
kontekst
 
Ako je poduzetnik provodio računovodstvenu politiku u prethodnom razdoblju različitu od računovodstvene politike koju nalažu Hrvatski standardi financijskog izvještavanja, poduzetnik će provesti usklađivanje na datum prijelaza na primjenu Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja.
vrela
istovrijednice
 

engleski: Croatian Financial Reporting Standards

kratice
 

hrvatska: HSFI

međunarodna: CFRS

napomena
 
Hrvatske standarde financijskoga izvještavanja donosi Odbor za standarde financijskoga izvještavanja. Oni se temelje na domaćoj računovodstvenoj teoriji i praksi i Direktivi 2013/34/EU Europskoga parlamenta i Vijeća od 26. lipnja 2013. o godišnjim financijskim izvještajima, konsolidiranim financijskim izvještajima i povezanim izvješćima za određene vrste poduzeća, o izmjeni Direktive 2006/43/EZ Europskoga parlamenta i Vijeća i o stavljanju izvan snage direktiva Vijeća 78/660/EEZ i 83/349/EEZ (Odluka o objavljivanju Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja, NN 86/2015). Sastoje se od Okvira za primjenu Hrvatskih standarda financijskoga izvještavanja, 17 standarda te pojmovnika.
razredba
 

polje: ekonomija
grana: računovodstvo
projekt: Izgradnja hrvatskoga računovodstvenoga nazivlja